Вести
18.04.2009

Завршени 42. Светско војно првенство у маратону и 1. ФИФА – ЦИСМ футсал куп


У Дому Гарде у Топчидеру вечерас су свечано затворена такмичења – 42. Светско војно првенство у маратону и 1. ФИФА – ЦИСМ футсал куп. Екипним победницима у маратону – у женској конкуренцији првопласираној екипи Сједињених Америчких Држава, другопласираној Шпанији и трећепласираној екипи Немачке, пехаре и признања уручио је генерал-мајор Видосав Ковачевић, начелик Војне академије. Он је пехарима наградио и победнике 42. Светског војног првенства у маратону – екипе Катара, Пољске и Алжира.

Генерал-мајор Радивој Вукобрадовић, представник Генералштаба Војске Србије, уручио је пехаре победницима у футсалу - екипи Хрватске, другопласираној екипи Словеније и тиму Србије који је освојио треће место.

Државни секретар Зоран Јефтић победницима два такмичења доделио је плакете. Том приликом он је рекао да ће лопта којом је играна финална утакмица 1. ФИФА – ЦИСМ футсал купа добити своје место у Војном музеју, чиме ће у тој институцији бити отворена поставка посвећена војном спорту.

Генерални секретар ЦИСМ пуковник Мишел ван Мерс похвалио је организацију такмичења, а посебно активност и посвећеност државног секретара Зорана Јефтића и пуковника Бранка Бошковића.

Пуковник ван Мерс одликовао је медаљама „витеза ЦИСМ“ потпуковника Драгана Тодорова, заставника Радмилу Ђурић, старијег водника Игора Вуковића и војника Мирка Петровића.

На крају церемоније затварања додељена су признања најистакнутијим такмичарима и појединцима који су допринели квалитетној организацији 42. Светског војног првенства у маратону и 1. ФИФА – ЦИСМ футсал купа.
 

Email