Вести
11.06.2012

Заменик начелника Генералштаба у посети Италији


Заменик начeлника Генералштаба Војске Србије генерал-мајор Милан Бјелица, са делегацијом, борави у службеној посети Италији.

Заменик начелника Генералштаба у посети ИталијиГенерал Бјелица састао се са својим колегом, замеником начелника Генералштаба oружаних снага Италије вицеадмиралом Кристианом Бетинијем. Током састанка размењена су мишљења о досадашњем нивоу сарадње у области одбране и потврђено je опредељење да се сарадња у успостављеним областима као што су школовање и усавршавање и заједничка обука, настави и убудуће.

Разговарало се и о потенцијалним области сарадње које би могле бити развијaне у наредном периоду, у складу са обостраним интересима и расположивим капацитетима, а пре свега у области мултинационалних операција.

Генерал Бјелица разговарао је и са  генерал-потпуковником Марком Бертолинијем командантом Здружене оперативне команде oружаних снага Италије. Двојица генерала разменила су информације о ангажовању у мултинационалним оперцијама. Домаћини су информисали о тренутном нивоу ангажовања у широм света указујући посебно на значај ангажовања у мисијама у Авганистану, Либану и на Балкану. Током састанка разматране су могућности евентуалног заједничког ангажовања, како у обуци тако и у мултинационалним оперцијама под мандатом Уједињених нација и Европске уније.

Генерал Бјелица обишао је и Оперативни центар Здружене оперативне команде ОС Италије.

Email