Вести
04.05.2009

Прослављен Дан Центра за обуку логистике


У крушевачкој касарни ,,Цар Лазар'', данас је свечано обележен Дан Центра за обуку логистике. Свечаности су присуствовали: заменик команданта Команде за обуку, бригадни генерал Миодраг Вукмировић, припадници јединица Војске Србије, начелник Расинског округа, господин Драгутин Вељковић, представници локалне самоуправе града Крушевца, Министарства унутрашњих послова, Српске Православне Цркве, привредних субјеката, школа и институција културе.

Честитајући празник, бригадни генерал Миодраг Вукмировић, одао је признање припадницима Центра за постигнуте резултате. ,,Ви идете путем који ће вас довести у ред најбољих јединица Команде за обуку'', нагласио је генерал Вукмировић.

Командант Центра за обуку логистике, пуковник Милорад Димитријевић, истакао је да ће обука и усавршавање кадрова логистике и даље бити основни задатак јединице.

У прва четири месеца ове године, у Центру за обуку логистике одржано је 53 курса и других облика усавршавања, на којима је више од 600 припадника Војске Србије стекло потребна знања за обављање задатака логистике. Тренутно се у овом Центру одржавају 3 курса, а на обуци је и мартовска генерација војника, која се оспособљава за 16 различитих специјалности.

Email