Вести
15.11.2008

МАГАЗИН ОДБРАНА У БРОЈУ 76 ОД 15. НОВЕМБРА ДОНОСИ


Министар одбране Драган Шутановац, после посете Кини, изјавио је да су највиши кинески званичници, са којима је разговарао током посете, дали апсолутну подршку настојањима Србије да дипломатским и мирним путем решава проблем Косова, али и подршку Србији на њеном европском путу.

У Француској у Вердену одржана је централна свечаност обележевања 90. годишњице завршетка Првог светског рата. Министар Шутановац присуствовао је свечаности на позив француског председника Саркозија и том приликом истакао да Француска жели да са Србијом гради заједничку европску будућност.

У интервјуу поводом 12. новембра – дана Војнобезбедносне агенције, директор Светко Ковач говори о ономе што је неопходно да служба може да одговори на појачане ризике и претње – од законске регулативе, оспособљености, опремљености и организације, до конкретног реаговања на уочену претњу или постављени задатак. Ту су и одговори на осетљива питања, као што су евентуалне злоупотребе моћи, посебно у примени мера надзора, или она о хапшењу Хашких оптуженика...

Тема броја је организација, живот и рад Копнене војске, о чему говоре најодговорније старешине команде у Нишу.

Студенти Војне академије боравили су у тродневној посети Команди здружених снага НАТО-а у Напуљу у Италији. Богатство нових утисака, вредних сазнања и контаката, оправдавају оваква студијска путовања будућих официра наше војске

„Застава-филм” је обележила 60 година постојања и рада. Када се зна да је фасцинација филмом обележила 20. век, сасвим су јасни значај и улога који је војна филмска кућа имала током претходних деценија.

СПЕЦИЈАЛНИ ПРИЛОГ у овом броју - АРСЕНАЛ 23.

ОДБРАНУ можете купити на киосцима ШТАМПЕ и ФУТУРЕ ПЛУС и у војној књижари у Васиној улици 22 у Београду по цени од 100 динара.

Email