Вести | Спорт у Војсци
27.04.2014

Припадници Војске Србије на Београдском маратону


Традиционални Београдски маратон, 27. по реду, који је окупио тркаче из целог света, и пре старта, оборио је рекорд по броју учесника.

Рекорд су оборили и Министарство одбране и Војска Србије, чијих је 195 припадника учествовало у две такмичарске трке.

Маратон су истрчали капетан Саша Војновић из „Кобри“, који је резултатом 3 сата 12 минута и 37 секунди освојио 30. место, и мајор Перица Настасијевић из Команде за обуку.

Најбољи резултат од припадника Министарства одбране и Војске Србије у полумаратону постигли су професионални војник у Команди за обуку Мирко Станковић, који је, резултатом 1 сат 19 минута и 43 секунде, заузео 7.место, и кадеткиња Војне академије Јелена Митровић, четрдесета у конкуренцији 535 такмичарки, резултатом 1 сат 52 мин и 53 секунде.

Кенијски атлетичари освојили су прва три места на 27. Београдском маратону, а победио је Талам Бенард Кипкорир, док је у женској конкуренцији најбоља била Ајабел Велери Џемели.

У полумаратону су први кроз циљ прошли атлетичар крагујевачког „Радничког“ Дарко Живановић и најбоља српска дугопругашица Оливера Јевтић, која је током каријере двапут била најбоља и у маратонској трци.

Email