Вести
17.03.2010

ПОСЕТА ЗАМЕНИКА НАЧЕЛНИКА ОДБРАНЕ БУГАРСКЕ АРМИЈЕ


Заменик начелника Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Младен Ћирковић данас је у Београду примиo у посету заменика начелника Одбране Бугарске aрмије  вицеадмирала Минка Кавалџиева. Заменик начелника Одбране Бугарске aрмије боравиће у посети Републици Србији од 17. до 19. марта 2010. године.

Генерал-потпуковник Ћирковић и вицеадмирал Кавалџиев разговарали су о унапређењу билатералне војне сарадње Србије и Бугарске.

- Разговарали смо о неколико тема које су у овом тренутку значајне  за обе стране – о ситуацији у региону, стању и процесима трансформације Војске Србије и Бугарске армије, и сагледали билатералну војну сарадњу, оценили је и предвидели кораке те сарадње у будућности. Опредељење обе државе и војске јесте јасно – што више сарадње, што више заједничких активности ради обезбеђења стабилности и безбедности у региону. Досадашња војна сарадња била је успешна, и постоје услови да се убудуће и унапреди, с обзиром на блискост и сличности - изјавио је након састанка генерал Ћирковић.

- Слажем се са генералом Ћирковићем, наша сарадња корисна је за обе војске и гарантује сигурност у региону. Бугарска је задовољна билатералном војном сарадњом и нада се да ће у будућности та сарадња и ојачати. Министар одбране Републике Бугарске поручио је да Бугарска жели да сарађује са Војском Србије на путу интеграције, те да се нада да сарадња две војске побољшава сигурност у региону – рекао је вицеадмирал Кавалџиев и истакао значајна постигнућа Војске Србије у последњем периоду.  

Email