Вести
27.02.2009

На ВМА отворен реконструисани блок гастроентеролошке дијагностике


Министар одбране Драган Шутановац отворио је данас реконструисани савремено опремљени блок гастроентеролошке дијагностике на Војномединској академији. Отварању новог блока присуствовао је и начелник Генералштаба ВС генерал-потпуковник Милоје Милетић.

Адаптацијом тог блока стекли су се услови за примену најсавременије дијагностике и терапије из области гастроентрологије и могућност да многи пацијенти буду збринути на нивоу дневне болнице.

Како је министар нагласио на отварању, ово је само почетак улагања у опрему неопходну за функционисање ВМА, која неће бити само најпознатија већ и најбоља по људима и по опреми, како у земљи, тако и у региону.

- Прошле године за куповину опреме за ВМА потрошили смо око 800 милиона динара. Део опреме ће стићи током ове године и очекујем да ће ускоро бити монтирана и нова магнетна резонанца, рекао је Шутановац.

Министар Шутановац је подсетио да ВМА у понедељак слави 165 година постојања и да ће ова година бити година реафирмације и обнављања војног здравства. Такође, планирано је да се војно здрaвство кадровски освежи. Министар је нагласио и да је један од тежишних задатака у текућој години учествовање ВМА и војног санитета у организацији Универзијаде.

Начелник Војномедицинске академије генерал-мајор проф. др Миодраг Јевтић је подсетио да је Клиника за гастроентерологију једна од најоптерећенијих на ВМА.

Медицинска опрема најновије генерације, обучен и оспособљен кадар који предводе пуковници доц. др Радоје Додер, доц. др Дино Тарабар и доц. др Ненад Перишић могу да пруже највиши ниво медицинских услуга у нашој земљи и региону, нарочито када је реч о ендоскопским и интервентним процедурама.

 

   

Email