Вести
17.08.2011

Заменик начелника Генералштаба обишао ваљевски гарнизон


Заменик начелника Генералштаба Војске Србије генерал-мајор Милан Бјелица обишао је данас јединице Војске Србије у гарнизону Ваљево. 

У пратњи генерала Бјелице били су начелник Управе за људске ресурсе Генералштаба бригадни генерал Добривоје Вељковић и начелник Управе за логистику Генералштаба бригадни генерал Данко Јовановић. 

У касарни „Војвода Живојин Мишић“ заменику начелника Генералштаба о стању у својим јединицама реферисали су командант 2. центра за обуку пуковник Драгослав Сладаковић, командант 24. дивизиона самодних вишецевних лансера ракета потпуковник Александар Васиљевић, капетан Ивица Ивановић из 22. пешадијског батаљона и заставник Зоран Веселиновић из Бригаде везе. Реферисању су присуствовали и командант Команде за обуку генерал потпуковник Александар Живковић и командант 2. бригаде Копнене војске бригадни генерал Душан Стојановић. О задацима из свог делокруга рада реферисали су и представници Регионалног центра Министарства одбране и Војнобезбедносне агенције.

„Гарнизон Ваљево је перспективан гарнизон, у који ћемо и даље улагати и који ћемо развијати“, нагласио је генерал Бјелица.

У наставку обиласка, генерал Бјелица присуствовао је извођењу обуке у 24. дивизиону СВЛР „Припрема оруђа за гађање“, на посебно уређеном полигону за обуку артиљераца у касарни „Војвода Живојин Мишић“, након чега је разговарао са професионалним војницима запосленим у овој јединици.

Генерал Бјелица обишао је објекте у касарни „Војвода Живојин Мишић“ и издвојене објекте „Бело поље“ и „Рајац“ и том приликом сагледао смештајне капацитете којима располаже гарнизон Ваљево.

У предстојећем периоду, у Ваљеву ће се обучавати друга генерација војника на добровољном служењу војног рока и кадети Војне академије.

 

Погледајте фотогалерију!

 

Email