Вести
13.11.2008

АКЦИЈА „ОТВОРЕНИ ДАН“ У КРУШЕВЦУ


Данас је у крушевачкој касарни „Цар Лазар“ одржана акција „Отворени дан“. Припадници Центра за обуку логистике, Шестог центра за обуку и Центра за усавршавање кадрова АБХО осмислили су занимљив програм, у оквиру кога су приредили смотру наоружања и опреме и приказ обучености људства.

Посебно занимање више стотина посетилаца акције „Отворени дан“ из Расинског округа, међу којима су најбројнији били ученици основних и средњих школа, изазвале су вештине дресираних службених паса, атрактивна вожња мотоцикала, вежба гашења пожара, демонстрација употребе комплета за бушење бунара, рада са средствима интегралног транспорта и деконтаминација возила комплетом Sanijet S21. За посетиоце је био отворен и музеј АБХО.

Млади су показали велико интересовање за актуелни конкурс за попуну слободних радних места професионалним војницима у гарнизону Крушевац, али и јединицама Војске широм Србије. По завршетку „Отвореног дана“, заменик команданта Центра за обуку логистике потпуковник Чедомир Дупор је изјавио да је циљ акције остварен, јер су деца и грађани Крушевца имали прилику да се упознају са животним и радним условима у којима припадници крушевачког гарнизона извршавају своје задатке. „Осмех на лицима најмлађих говори да смо остварили пун погодак, а нама остаје обавеза да се за следећу акцију још боље и садржајније припремимо.“ – закључио је потпуковник Дупор.

Email