Вести
03.06.2011

Састанак Савета рода инжињерије


Јуче је, у шабачкој касарни „Церски јунаци“, одржан састанак Савета рода инжињерије на коме су разматрана искуства, постигнути ефекти и мере за побољшања у пружању услуга рода инжињерије структурама ван Војске Србије и Министарства одбране, као и стање кадра у роду.

Како је састанак челних људи рода инжињерије одржан  у 1. понтонирском батаљону Речне флотиле, то је била прилика и за сагледавање изазова с којима се у реализовању планске обуке сусреће ова јединица.

Састанком Савета руководио је бригадни генерал Добривоје Вељковић, начелник Управе за људске ресурсе Генералштаба и председник Савета рода инжињерије, а састанку су присуствовали пуковник Драгослав Лацковић, начелник Управе за обавезе одбране Министарства одбране, и команданти батаљона рода инжињерије.

По речима генерала Вељковића, род инжињерија ће у наредном периоду, између осталог, више пажње посветити пружању услуга структурама ван ВС и МО, јер као потпуно професионализован род може дати значајан допринос развоју земље.

Учесници састанка пратили су и заједничку обуку на води припадника 1. понтонирског батаљона Речне флотиле и оклопних, механизованих и артиљеријских јединица Прве бригаде, изведену на реци Сави.

 

Email