Вести
10.11.2011

Војни полицајци у акцији добровољног давања крви на ВМА


На Институту за трансфузиологију Војномедицинске академије, припадници Војне полиције Војске Србије из гарнизона Београд данас су се прикључили акцији добровољног давања крви.

Према речима заменика начелника Управе војне полиције Генералштаба Војске Србије пуковника Милка Цепере, акцију добровољног давања крви иницирала је та Управа, а најдрагоценију течност добровољно је дало више од 60 припадника војне полиције из састава Управе војне полиције, Батаљона војне полиције (специјалне намене) „Кобре“, Криминалистичко – истражне групе, Центра за обуку кадрова војне полиције, 25. батаљона војне полиције Гарде и 5. батаљона војне полиције Копнене војске.

Он је додао да су припадници поменутих јединица и у појединачним акцијама вишеструки даваоци крви. Они су, такође, имали прилику да најсавременијим тестовима крви провере здравље, али и да их прегледају и посаветују сртручњаци са ВМА.

Данашњим хуманим гестом војних полицајаца прикупљено је више од 30 литара крви, а то је уједно била и прилика да се промовише нова адаптирана сала за пункцију у оквиру Институту за трансфузиологију ВМА која је уз помоћ недавне донације адаптирана и проширена тако да су капацитети тог института значајно увећани.

Email