Вести
07.10.2009

ОБЕЛЕЖЕН ДАН 3. БРИГАДЕ КоВ И ОДРЖАНА АКЦИЈА „ОТВОРЕНИ ДАН“


У касарни „Књаз Михаило“ у Нишу 3.бригада Копнене војске по трећи пут је прославила  свој Дан. Тог дана 1912. године 2.пешадијски пук „Књаз Михаило“, познатији по називу „Гвоздени пук“, чије традиције баштини 3. бригада КоВ, кренуо је у ослободилачке ратове. Истовремено у касарни је одржана и акција „Отворени дан“.

Позиву за прославу Дана 3.бригаде Копнене војске и акцији „Отворени дан“, одазвао се велики број грађана, ученика основних и средњих школа, као и претшколских установа. Манифестацији су присуствовали представници Команде Копнене Војске, локалне самоуправе, привредних организација као и Српске православне цркве.

За госте је припремљен богат културно забавни програм. Све је започело свечаношћу поводом прославе Дана 3.бригаде Копнене војске, а наставило се разгледањем изложеног наоружања и опреме, приказом кратких и ефектних тактичких вежби и завршило се изложбом слика и обиласком Спомен собе у којој оружје, сабље, фотографије и документа из разних периода говоре о богатом историјату јединице.

 

Email