Вести | Цивилно-војна сарадња
08.02.2012

Председник Републике Србије обишао општине на југу Србије


Председник Републике Србије обишао општине на југу СрбијеПредседник Републике Србије Борис Тадић данас је обишао општине Црна Трава и Сурдулица, у којима државни органи и грађани раде на рашчишћавању путева од снежних наноса.

У пратњи председника Србије били су начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Љубиша Диковић, командант Копнене војске генерал-мајор Милан Мојсиловић и начелник Сектора за ванредне ситуације МУП-а Предраг Марић.

Председник Србије истакао је да је битно да држава буде присутна у општинама које се суочавају са проблемима изазваним временским непогодама и да у ванредним ситуацијама све државне институције морају бити максимално координисане. Он је оценио да Електропривреда Србије чини огромне напоре да одржи стабилним енергетски систем и одао је признање свима који раде на очувању електроенергетског система, јер је то питање од значаја за националну безбедност.

Председник Републике Србије обишао општине на југу СрбијеПредседник је казао да је министар одбране Драган Шутановац у праву када је тражио од грађана да чисте снег и леденице како се не би поновила трагедија у којој је погинула једна жена.

Председник Србије апеловао je на грађане да штеде струју, да очисте снег испред својих кућа и зграда, као и да скину леденице са кровова. Председник је позвао грађане да буду солидарни у тренутку када се земља суочава са временским непогодама.

У општини Црна Трава, у засеоку Острозуб, једно самачко домаћинство одсечено је од света, пошто је некатегорисани пут до овог места завејан, а телефонска веза не постоји. Начелник Генералштаба понудио је председнику општине Црна Трава ангажовање Службе трагања и спасавања Војске Србије, уколико локална власт не буде могла својим снагама да ступи у контакт са овим домаћинством.

Email