Вести | Цивилно-војна сарадња
02.11.2009

Сарадња Команде за обуку са градом Сомбором и општином Апатин


Команда за обуку је, 24. и 25.октобра, организовала заједничко дружење својих припадника са посетом граду Сомбору и општини Апатин. За непосредну организацију посете постарала се команда 1. Центра за обуку у Сомбору. Град Сомбор и општина Апатин су и овог пута показали своје гостопримство, те је скупштина општине Сомбор угостила припаднике Команде за обуку и пригодним програмом обележила њихов боравак. Припадници Команде за обуку са члановима својих породица, обишли су знаменитости града Сомбора и Апатина а посебно су се задржали у Музеју града Сомбора.


На дан ослобођења општине Апатин, 24.октобра, додељене су Октобарске награде, као највише општинско признање. Једном од добитника награде, пуковнику Жељку Обрадовићу, команданту 1. Центра за обуку у Сомбору, награду су уручили председник општине др Живорад Смиљанић и председник скупштине општине Милан Шкрбић.

Како је образложено на додели награде, пуковник Обрадовић, иначе рођен у Апатину, својим професионалним ангажовањем значајно је допринео изградњи угледа Војске у јавности на територији Западнобачког округа, а посебно у општини Апатин.

 
Email