Вести | Цивилно-војна сарадња
27.06.2014

Мештани Черевића посетили Речну флотилу


Шездесетак мештана Черевића, места у Општини Беочин, чланова Ловачког друштва „Черевић“, „Удружене омладине Черевића“ и Месне заједнице, данас је посетило припаднике Речне флотиле у новосадској касарни „Александар Берић“.

За госте је припремљен пригодан програм упознавања са јединицом. Приликом обиласка спомен собе и разгледања изложених експоната капетан Драган Спасојевић укратко је упознао посетиоце са историјом, развојем и богатим традицијама Флотиле, док су у артиљеријском тренажеру, након демонстрације рада нишанџије, добили прилику да опробају своје способности у руковању двадесет милиметарским  противавионским топом.

Рониоци 93. ронилачке чете припремили су кратак технички збор наоружања и опреме током кога су одушевљеним посматрачима приказали сегменте из оперативних способности. За све заинтересоване уприличена је и кратка, али ефектна вожња ронилачким чамцем.

Вишесатно дружење које ће, по речима презадовољних посетилаца, остати у трајној успомени, завршено је обиласком бродова Флотиле на везу.

Госте је примио и потпуковник Венко Механџиски начелник штаба Флотиле, а уз изражено обострано задовољство, договорено је проширење и интензивирање дружења мештана Черевића и припадника Речне флотиле.

Иницијатори, за Черевићане несвакидашњег и незаборавног доживљаја, били су Милан Пазин и Саша Вујић председници Ловачког савеза Војводине и черевићког ловачког друштва, а дружење су подржали Општина Беочин и Ловачки савез Војводине.

Email