Вести | Цивилно-војна сарадња
12.05.2011

Акција „Војни лекар на селу“ у Првој бригади


У бачким селима Свилош и Бачко Душаново, припадници Прве бригаде Копнене војске, у сарадњи с локалном самоуправом, започели су јуче и данас акцију „Војни лекар на селу“. Циљ ове, већ традиционалне, акције је пружање превентивне медицинске помоћи становништву у местима у којима не постоје здравствене станице.

Екипа Одељења за здравствену заштиту Прве бригаде из гарнизона Сремска Митровица, у саставу: капетан Урош Петровић, лекар, професионални војник Мирослава Марицки, медицински техничар, и војни намештеник Зорица Јанковић, лаборант, за два дана прегледала је преко 100 житеља села Свилош и Бачко Душаново. Поред њих, на преглед је дошло и двадесетак мештана Грабова, села смештеног у близини Свилоша.

Рад војног санитета у  Бачком Душанову обишле су Маја Биачи, чланица Градског већа Суботице задужена за социјално збрињавање и социјалну заштиту, и Оливера Раднић, директорка Републичког завода за здравствено осигурање Севернобачког округа, које су, том приликом, похвалиле рад припадника Војске Србије.

У Свилошу, раду санитетске екипе присуствовала је и Дарија Шајин, начелница Јужнобачког округа, која је истакла позитиван одјек на који акција „Војни лекар на селу“ наилази међу становништвом.

 

 

Email