Вести
02.08.2012

Комеморација страдалим подофицирима Војске Србије


Комеморација страдалим подофицирима Војске СрбијеУ Дому Војске у Нишу данас је одржана комеморација поводом погибије старијег водника прве класе Небојше Милића (37) из 98. ваздухопловне бригаде и старијег водника Славише Марковића (36) из 204. ваздухопловне бригаде, који су страдали у јучерашњој несрећи приликом рашчишћавања терена од минско-експлозивних средстава на Копаонику.

Комеморацији су присуствовале породице настрадалих подофицира, командант Ваздухопловства и противваздуховловне одбране генерал-мајор Ранко Живак, припадници Министарства одбране и Војске Србије, колеге и пријатељи.

Том приликом, командант 161. ваздухопловне базе потпуковник Зоран Павловић рекао је да не постоје речи којима би се описала туга због губитка Небојше, искреног, поштованог и одговорног, како према породици тако и према колегама.

Према речима заменика команданта 24. батаљона 204. ваздухопловне бригаде мајора Чедомира Костића, Славиша је био предан колега, частан, поуздан и ненаметљив старешина, који је током каријере више пута награђиван.

Старији водник прве класе Небојша (Радомир) Милић, рођен је 04.08.1975. године у Прокупљу. У Војсци Србије запослен је од 22.07.1995. године.

Старији водник Славиша (Милојко) Марковић рођен је 04.12.1976. године у Прокупљу. У Војсци Србије запослен је од 19.07.1997. године.

Сахрана Славише Марковића обавиће се сутра, 03.августа у селу Горњи Кординици код Прокупља у 15 часова.
Сахрана Небојше Милића обавиће се, такође сутра, на нишком Новом гробљу у 13. часова.

Email