Вести
23.10.2010

ОТВОРЕНИ ДАН У КАСАРНИ „КЊАЗ МИХАИЛО“ У НИШУ


Припадници Војске Србије данас су током акције „Отворени дан“, коју организују трећу годину заредом, отворили капијe касарне Књаз Михаило у Нишу грађанима. Нишлије су се радо одазвале позиву војника на дружење у касарни у којој су смештени припадници 3. бригаде Копнене војске ,па је неколико хиљада грађана, међу којима највише деце, посетило једну од најбоље уређених касарни ВС.

Гости су имали прилику да виде најзанимљивије делове из обуке и свакодневног живота припадника 3.бригаде КоВ. Тенкисти, извиђачи, падобранци, војни полицајци, пешадинци, ватрогасне јединице, водичи и дресери службених паса, везисти и артиљерци приказали су своје наоружање и опрему којом располажу. Највише занимања било је за нову аутоматску пушку М-21, беспилотну летелицу „ОРБИТЕР“, тенк М-84, наоружање војне полиције и специјалних падобранских јединица.

-Ми се са Нишлијама дружимо свакодневно, али смо „Отвореним даном“ желели да им се представимо и на својим радним местима. Овај дан, наши суграђани су посветили нама, као и ми њима, а све је било на обострано задовољство - истакао је капетан Југослав Првуловић, референт за односе са јавношћу 3. бригаде КоВ.

Посетиоци су истовремено уживали и у културно-уметничком програму који су, заједно са војницима, припремила културно-уметничка друштва, плесне групе и школа моде из Ниша.

Традиционално, током „Отвореног дана“ је била отворена и спомен-соба посвећена 2. пешадијском „Гвозденом“ пуку чије традиције негује и наставља 3. бригада КоВ.

 
Email