Вести
11.10.2008

„ОТВОРЕНИ ДАН“ У ВАЉЕВУ


У ваљевској касарни „Војвода Живојин Мишић“ данас је одржана акција „Отворени дан“. У оквиру акције више од хиљаду грађана ближе се упознало са животом и радом војника, припадника 4. центра за обуку у Ваљеву. Овогодишња акција организована је по други пут и према речима домаћина имала је значајно већи одјек од прошлогодишње. Међу гостима ваљевских војника нашли су се најмлађи суграђани из вртића, али и времешни ветерани, учесници Другог светског рата.

Манифестација је постала део обележавања дана јединице, који се од прошле године прославља 15. октобра. По прелепом „михољском“ јесењем дану, кроз 13 репрезентативно осмишљених радних тачака, грађани су могли да виде у чему се све обучавају припадници ваљевског центра. На беспрекорно уређеном касарнском кругу посматрали су тактичко технички приказ савременог наоружања и опреме. Посетиоци су обишли и музејску поставку у Спомен соби јединице.

Наредна акција "Отворени дан" планирана је за 15. октобар у Краљеву, када ће припадници 2. бригаде Копнене војске бити домаћини свим заинтересованим грађанима, од 09.00 до 15.00 часова, у касарни "Јован Курсула" у Јарчујку.

Email