Вести
11.08.2011

Генерал Бјелица обишао део јединица Копнене војске


Заменик начелника Генералштаба Војске Србије генерал-мајор Милан Бјелица обишао је данас део јединица Копнене војске у гарнизону Рашка и Копненој зони безбедности.

У пратњи генерала Бјелице били су начелник Управе за оперативне послове Генералштаба генерал-мајор Драган Колунџија и начелник Управе за обавештајно-извиђачке послове Генералштаба бригадни генерал Славољуб Јанићијевић.

Обилазак јединица започео је у касарни „Стефан Немања“ у Рашкој, где су генералу Бјелици, о спремности јединица Копнене војске и Друге бригаде, као и о актуелној безбедносној ситуацији у Копненој зони безбедности, реферисали командант Копнене војске генерал-потпуковник Љубиша Диковић, командант Друге бригаде бригадни генерал Душан Стојановић и надлежне старешине Војнобезбедносне и Војнообавештајне агенције.

Реферишући о стању у јединици, бригадни генерал Стојановић истакао је да је Друга бригада у потпуности оспособљена за извршавање свих задатака из додељених мисија. Он је нагласио да је обука јединица за учешће у мултинационалним операцијама у завршној фази и да се одвија у планираним оквирима.

Након реферисања генерал Бјелица присуствовао је приказу дела оспособљености 21. пешадијског батаљона за извршавање наменских задатака.

Обилазак је настављен у Копненој зони безбедности, где је заменику начелника Генералштаба презентован рад извиђачких органа Копнене војске у различитим ситуацијама.

Посету јединицама Копнене војске генерал Бјелица завршио је обиласком базе „Боранце“, где је разговарао с припадницима Војске и Министарства унутрашњих послова ангажованим на овој бази.

Том приликом генерал Бјелица изразио је задовољство затеченим стањем и приказаном оспособљеношћу припадника Копнене војске.

Погледајте фотогалерију!

Email