Вести
12.12.2008

ЗАВРШЕН РЕГИОНАЛНИ КУРС ЗА ОФИЦИРЕ ЛОГИСТИКЕ


Данас је у Центру за мировне операције Здружене оперативне команде ГШ ВС (ЦМО) завршен регионални курс за официре логистике у мултинационалним операцијама – LOGC PSO 08.

На курсу, који је трајао од 1. до 12. децембра, учествовало је 23 официра (15 домаћих и осам страних официра, из Аустрије, Босне и Херцеговине, Бугарске, Македоније, Словеније и Црне Горе). Курс је организовао ЦМО уз подршку МО Републике Аустрије. Предавачи на курсу су били  официри. из МО и Војске Србије,  као и официри из Аустрије и Грчке.

 

Курс су затворили  начелник ЦМО пуковник Јелесије Радивојевић  и аустријски изасланик одбране у Београду пуковник Јозеф Хелцл. Они су истакли важност улоге коју логистичари имају у мултинационалним операцијама због чега њихова успешна обука на курсевима попут овог у Београду има изузетан значај.

Курс је допринео развијању способности полазника за обављање дужности официра логистике у командама јединица ранга батаљона као и у националном елементу за подршку. Посебна пажња била је посвећена процедурама за обезбеђивање непрекидног снабдевања појединим класама материјала, као и за обезбеђивање појединих врста услуга прецизираних уговорима.

Email