Вести | Спорт у Војсци
19.10.2012

Отворени 3. CISM и 1. првенство Војске Србије у полумаратону


Дефилеом такмичара и пригодним уметничким програмом на централном тргу у Апатину данас је одржана церемонија свечаног отварања 3.CISM (Conseil International Du Sport Militaire) регионалног војног првенства и 1. првенства Војске Србије у полумаратону.

Отворени 3. CISM и 1. првенство Војске Србије у полумаратонуОве године CISM првенство окупило је двадесет и једног такмичара и једанаест такмичарки припадника оружаних снага Холандије, Црне Горе, Македоније, Бугарске, Босне и Хрцеговине и Србије. Поред дванаест такмичара и шест такмичарки Војске Србије, на 1. првенству Војске Србије у полумаратону учествоваће и тринаест такмичара из Војне гимназије.

Такмичење је отворио начелник Одсека за војни спорт у Војној академији пуковник Драган Ђини, нагласивши том приликом како и спорт представља важну карику пријатељства међу припадницима различитих војски и народа.

Заставу Републике Србије на јарбол подигли су капетан Дејан Поповић и професионални војник Маријана Чегар Лукић, а заставу CISM попуковник Џарди Клајн из Холандије и старији водник Никол Златева из Бугарске.

Свечаном отварању међународних војних такмичења, поред многобројних званица, присуствовао је и већи број грађана Апатина.

Председник Опште Апатин Живорад Смиљанић приредио је за учеснике полумаратона пријем у градској кући, након којега је одржана конференција за новинаре.

Почетак трке полумаратона на стази дужине 21.097 метара заказан је за сутра, 20.октобра у 11 часова, са стартом и циљем у Бањи Јунаковић.

Email