Вести | Државно партнерство са Охајом
26.02.2015

Заменик начелника Генералштаба примио делегацију ОС САД


Заменик начелника Генералштаба генерал-потпуковник Јовица Драганић примио је делегације Националне гарде Охаја које бораве у Републици Србији ради наставка сарадње на пројекту развоја базе „Југ“ и припреме овогодишњих активности у оквиру пројекта цивилно-војне сарадње „Хуманитарна асистенција“.На челу делегације НГ Охаја која заједно са припадницима Војске Србије ради на развоју базе „Југ“ је пуковник Барбара Херингтон Клеменс, док делегацију НГ Охајо која ће ове године радити на обнови музичке школе и предшколске установе у општини Бујановац у оквиру „Хуманитарне асистенције“ предводи капетан Роџер Нинберг.

Састанку је присуствовао и начелник Одељења за цивилно-војну сарадњу пуковник Игор Авдић.


   
Циљ развоја базе „Југ“, у чему Војска Србије има помоћ и подршку Оружаних санга САД, јесте да ова база постане прво регионални центар за обуку јединица за учешће у мултинационалним операцијама, а потом и центар Партнерства за мир.

Интензивна сарада Војске Србије и Националне гарде Охаја започела је 2006. године и одвија се у оквиру програма државног партнерства Србије и Охаја, а у пројекту „Хуманитарна асистенција“ до сада су обновљене поједине школе и обданишта у општинама Лапово, Прокупље, Соко Бања и Краљево.

Email