Вести
10.11.2010

У Зајечару отворен Центар за самостално учење енглеског језика


У касарни „Никола Пашић“ у Зајечару данас је отворeн Центар за самостално учење енглеског језика. Свечаности су присуствовали државни секретар Игор Јовичић, командант 3.бригаде Копнене војске пуковник Чедомир Бранковић, директор Британског савета у Србији Ендрју Глас, дипломатски и војни представници из амбасада Норвешке, Велике Британије, Холандије, Шведске и Данске.

Центар је свечано отворио државни секретар у МО Игор Јовичић и том приликом рекао да су већ отворени центри у Београду, Новом Саду, Нишу, Краљеву, Панчеву и Врању и да ће, после Зајечара, следеће недеље бити отворен и центар у Крушевцу.

Представник Краљевине Норвешке пуковник Есбен Ас је нагласио да ће центар користити припадницима 3.бригаде Копнене војске за учење и усавршавање енглеског језика и њихово учешће у мултинационалним операцијама.

Центар је опремљен мултимедијалним кабинетом са компјутерском, дигиталном видео опремом и најсавременијим софтверима за учење енглеског језика. У почетку ће се користити за оспособљавање припадника Декларисане чете, из састава 31.пешадијског батаљона, 3.бригаде Копнене војске, која је прва јединица Војске Србије овог ранга, која се припрема за учешће у мултинационалним операцијама.

 

Email