Вести | Спорт у Војсци
02.02.2014

Одржан 47. међународни Бели крос


Победник традиционалног 47. међународног Белог кроса одржаног данас у београдском излетишту Кошутњак, у трци војске и полиције на хиљаду метара јесте потпоручник Александар Милосављевић, припадник Команде за обуку Војске Србије. Другопласирани је представник Управе градске полиције Београд Милош Раичевић, а на трећем месту нашао се капетан Жељко Ћорић из Ваздухопловства и противваздухопловне одбране Војске Србије.

Међу женама, најбржа је била Јелена Селаковић, припадница полиције, а одмах за њом следе представнице Војске Србије, потпоручнице Невена Јовановић и Биљана Кањерић. У надметању 27 тркача, најбољи екипни резултат остварили су представници Команде за обуку.

Осим представника Војске Србије и Полиције, учешће у кросу узели су и бројни грађани, који су се такмичили у некој од прописаних категорија: трка пионирки на 1000 м, трка пионира на 1000 м, трка јуниора на 4000 м, трка јуниорки и сениорки на 3000 м, трка сениора на 8000 м и трка задовољства на 1000 м.

„Бели крос“, организован у сарадњи Атлетског клуба 21. мај и Спортског савеза Раковице, под покровитељством Града Београда, Секретаријата за спорт и омладину и Европске атлетске асоцијације (ЕАА), сврстан је међу десет кросева широм Европе који се налазе у календару Светске атлетске федерације и бодује се за укупни пласман на крају атлетске сезоне.

На кросу су учествовали такмичари из Румуније, Бугарске, Мађарске, Норвешке, Словеније, Хрватске, Црне Горе, Македоније, Босне и Херцеговине и Србије.

Email