Вести
26.04.2012

Методско-показна вежба тенкиста Прве бригаде


ПОГЛЕДАЈТЕ ФОТОГАЛЕРИЈУ

Методско-показна вежба тенкиста Прве бригадеТенковски батаљон Прве бригаде извео је данас на издвојеном објекту „Манђелос“ у близини Сремске Митровице методско-показну вежбу „Спољна формална евалуација колективне обучености тенковског вода“.

Током показне вежбе којом је руководио мајор Александар Кнежевић из команде 15. тенковског батаљона, посматрачима је приказан начин припреме и извођења једног од видова евалуације обучености јединице за извршење додељене мисије, на крају периода интензивне обуке.

Досадашња искуства и позитивна пракса показали су да је ангажовање евалуатора по задацима, у односу на ангажовање по јединицама, дало далеко боље резултате што је и примењено у извођењу вежбе.

Вежбу „Тенковски вод у нападу“, коју су пратили евалуатори, извела је тенковска јединица којом командује капетан Ђоко Ивковић, а обухваћени су рад и поступци тенковског вода у очекујућем рејону, од пријема наређења за размештај, преко организовања маскирања и система ватре до припрема за извршење задатка, организовањe и извршењe маршевања и извођењe напада.    

Email