Вести
28.09.2012

Сахрањен пилот Војске Србије мајор Горан Савић


Сахрањен пилот Војске Србије мајор Горан СавићУз војне почасти на гробљу у Чајетини данас је сахрањен пилот Војске Србије мајор Горан Савић који је настрадао пре два дана у удесу авиона „ласта“.

Сахрани пилота Техничког опитног центра, поред чланова породице и родбине, присуствовали су изасланик председника Републике Милорад Симић, државни секретар у Министарству одбране Александар Николић, начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Љубиша Диковић, командант ВиПВО генерал-мајор Ранко Живак, колеге мајора Савића и бројни грађани златиборског краја.

Последњи се од пилота опростио директор Техничког опитног центра пуковник др Слободан Илић речима да је војска пуно изгубила одласком мајора Горана Савића који је био одговоран, храбар и дисциплинован пилот.

Сахрањен пилот Војске Србије мајор Горан Савић-Био је омиљен међу колегама и један од наставника последње генерације младих пилота. Почивај у миру јуначе! Заувек у нашим срцима, рекао је пуковник Илић и додао да ће се војска бринути о Горановој породици.

На сахрани су прочитани и телеграми саучесћа председника Републике Томислава Николића и министра одбране Александра Вучића.

Мајор Горан (Мијаило) Савић, рођен je 5. децембра 1973. године у Зеници, Босна и Херцеговина.

У Војсци је био од 27. септембра 1997. године, а у Центру за летна испитивања ТОЦ-а од 13. јула 2011. године.

Био је ожењен и отац два сина.

Email