Вести
23.12.2010

Свечана промоција нових подофицира Војске Србије


Прва генерација професионалних војника, школованих по новом моделу, промовисана је данас у подофицире Војске Србије. У чин водника унапређена су 52 професионална војника који су завршили основни курс за подофицире.  

Свечаном постројавању и дефилеу јединица у касарни „Стевица Јовановић“  у Панчеву присуствовали су командант Команде за обуку генерал-мајор Александар Живковић, бројне високе старешине Генералштаба и јединица ВС, представници МУП, локалне самоуправе, Српске православне цркве и родбина нових водника. Први у рангу је водник Горан Милићевић, други је водник Срђан Стајић, а трећи најуспешнији полазник основног курса за подофицире је водник Гроздан Илић.

Генерал-мајор Александар Живковић честитао је водницима прве подофицирске чинове у име начелника Генералштаба генерал-потпуковника Милоја Милетића. Он је истакао да ће се убудуће подофицири Војске Србије  школовати према новом моделу – избором међу најбољим професионалним војницима. Генерал Живковић рекао је да професионална војска намеће потребу развоја новог концепта обуке и професионалног развоја подофицира. Према његовим речима, будућа каријера подофицира зависиће искључиво од резултата њиховог рада у јединицама, а предуслов за напредовање биће завршетак одговарајућих курсева и усавршавања.

Командант Команде за обуку поручио је новим водницима да ће од њиховог рада зависити обученост војника и ниво дисциплине у јединицама. Он је подвукао да сви они личним примером и бригом за потчињене морају обезбедити да сви задаци буду извршени успешно.

 
Email