Вести
09.02.2009

АНАЛИЗА ФУНКЦИОНАЛНЕ И ОПЕРАТИВНЕ СПОСОБНОСТИ КОМАНДЕ ЗА ОБУКУ


У Дому Гарде на Топчидеру данас је извршена анализа функционалне и оперативне способности Команде за обуку (КзО). Анализи су, поред припадника КзО и потчињених јединица, присуствовали заступник начелника Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милоје Милетић са члановима колегијума, међу којима су били командант Копнене војске генерал-потпуковник Младен Ћирковић, командант Ваздухопловства и противваздухопловне одбране генерал-мајор Драган Катанић, те представници појединих организационих целина Министарства одбране.

Командант Команде за обуку генерал-мајор Љубиша Диковић истакао је да се на анализи рекапитулирају рад и достигнућа током 2008. године и одређују смернице за наредни период.

Начелник штаба КзО пуковник Млађен Нишевић, истакао је да је током протекле године значајно подигнут ниво индивидуалне оспособљености извођача обуке. Успешно су спроведени курсеви за инструкторе и евалуаторе обуке, као и гарнизони курсеви енглеског језика, а значајни позитивни помаци начињени су по питању побољшања исправности опреме, као и у попуни ратних материјалних резерви јединица у саставу Команде за обуку.

Email