Вести
25.05.2012

Завршен „BALSOC 2012“


ПОГЛЕДАЈТЕ ФОТОГАЛЕРИЈУ

Завршен „BALSOC 2012“Међународни курс за штабне официре у мултинационалним операцијама (BALSOC 2012) завршен је данас у Центру за мировне операције Генералштаба Војске Србије.

Носилац реализације овог тронедељног курса био је Центар за мировне операције, у сарадњи са Међународним центром ОС К. Шведске (SWEDINT).

Циљ курса је оспособљавање слушалаца за рад на штабним дужностима у мултинационалним операцијама, у складу са процедурама и стандардима НАТО. Слушаоци су оспособљавани за рад на дужностима у командама и штабовима јединица ранга бригаде и вишег, са фокусом на штабним процедурама у процесу оперативног планирања.

Курс је са успехом завршило укупно 25 слушалаца - 21 из Министарства одбране и Војске Србије и четири слушаоца из иностранства (из Шведске, Финске и Босне и Херцеговине).

Завршен „BALSOC 2012“Наставу су реализовали инструктори Центра за мировне операције и гостујући предавачи из центра SWEDINT, Центра за обуку за операције подршке миру – PSOTC (БиХ), Министарства одбране, Генералштаба Војске Србије и Министарства унутрашњих послова.

Према речима најодговорнијих лица за реализацију овог курса, сви циљеви курса су у потпуности испуњени а слушаоци су након три седмице показали изузетан напредак у разумевању и практичној примени научених садржаја из домена рада штабних официра у мултинационалним операцијама.

Поводом завршетка курса слушаоцима су уручена уверења о успешно савладаном програму усавршавања.

Email