Вести
24.06.2011

Изведена вежба „Пролеће 2011“


Јуче је на полигону „Карапанџа“ код Краљева завршена вежба „Пролеће 2011“, на којој су припадници  Централне логистичке базе, симулирајући ситуације које су могуће у ратним и мирнодопским условима, извршили планирање и расељавање у пољска складишта дела ратних материјалних резерви убојних средстава и погонских материјалних средстава.

- Циљ вежбе био је практично увежбавање поступака у расељавању складишта убојних и погонских материјалних средстава – припремање терена, формирање стокова и рад у овим пољским складиштима, довођење и претакање горива у ситну амбалажу, као и његово касније прослеђивање до јединица којима је оно неопходно – рекао је мајор Томислав Алимпић, начелник Одсека за оперативне послове и обуку у Централној логистичкој бази.

У реализацији вежбе учествовали су припадници команди 1. и 2. складишног батаљона, 102. складишта убојних средстава и 202. складишта погонских материјалних средстава.Вежба „Пролеће 2011“ почела је у понедељак и одвијала се у две фазе. У прва два дана припадници команди 1. и 2. складишног батаљона радили су на планирању операције расељавања, а у наредна два дана у практичном делу на полигону „Карапанџа“  придружиле су им се и остале јединице.

Командири јединица упознали су војнике са начином рада при оваквим расељавањима, као и са мерама заштите на раду. Вежба је показала да су команде и јединице које су биле ангажоване у извођењу вежбе обучене за планирање и реализацију расељавања ратних материјалних резерви. 

Погледајте фотогалерију!

Email