Вести
28.07.2011

Сусрет генерала Бјелице и заменика команданта КФОР-а


Заменик начелника Генералштаба Војске Србије генерал-мајор Милан Бјелица разговарао је данас на нишком војном аеродрому са замеником команданта КФОР-а бригадним генералом Марком Сероном.

Реч је о ванредном састанку на високом нивоу Заједничке комисије за спровођење Војнотехничког споразума, коју чине комисија команде КФОР-а и комисија представника снага безбедности Републике Србије.

Двојица генерала разменила су мишљења о општем стању безбедности на Косову и Метохији и у Копненој зони безбедности, у светлу недавних догађаја на административним прелазима „Рудница“ и „Табалије“.

Заменик команданта КФОР-а упознао је генерала Бјелицу са активностима које КФОР предузима за нормализацију стања на Северу Косова и Метохије и обезбеђење мира и сигурности на целој територији Косова и Метохије.

Том приликом, генерал Серона рекао је да КФОР остаје спреман и одлучан да обави своје задатке и посебно истакао значај сарадње Војске Србије и КФОР-а на спречавању дестабилизације стања дуж административне линије с Косовом и Метохијом.

Заменик начелника Генералштаба Војске Србије информисао је генерала Серону да Војска Србије појачано обезбеђује административну линију и будно прати дешавања на терену.

Изражавајући очекивања да ће КФОР остати неутралан, генерал Бјелица рекао је да је насиље неприхватљиво и да Војска Србије остаје привржена мирном решавању проблема.

Email