Вести | Спорт у Војсци
20.10.2012

Одржано 3.CISM и 1.првенство Војске Србије у полумаратону


У оквиру 17. ASIKS Дунавског полумаратона, данас је у Апатину одржано 3. CISM регионално војно и 1. првенство ВС у полумаратону.Шездесет троје војних маратонаца из ОС Босне и Херцеговине, Бугарске, Македоније, Црне Горе, Холандије и Србије, заједно са тристотинак такмичара Дунавског полумаратона, стартовало је испред Бање Јунаковић.Стаза дужине 21.097 метара водила је до Апатина, делом градских улица и повратно до циља – Бање Јунаковић.

У бодовању 3.CISM регионалног војног првенства у мушкој конкуренцији прво место освојио је Иван Каминга (ОС Холандије) испред Пиетера Ван Беквелда (ОС Холандије) и Шупан Заима (ОС БиХ), док је у женској категирији бриљирала Мариана Чегар Лукић (Војска Србије) испред Амелиес Хома (ОС Холандије) и Невене Јовановић (ВС). У екипном пласману за мушкарце најбољи резултат остварила је екипа ОС Холандије иза које су следиле екипе Војске Србије и ОС Македоније. У екипном пласману за жене прво место, испред екипа ОС Холандије и Бугарске, освојила је екипа Војске Србије.

На победничко постоље у оквиру пласмана нација попели су се маратонци ОС Холандије, на друго Војске Србије и треће ОС Бугарске.

У бодовању за 1. првенство Војске Србије у полумаратону, у мушкој конкуренцији прво место освојио је Дејан Поповић испред Мирка Станковића и Александра Нешевског. У женској кокуренцији најбоља била Мариана Чегар Лукић испред Невене Јовановић и Наташе Ћулафић.

Email