Вести | Цивилно-војна сарадња
31.10.2014

Отворени дан и Дан оклопних јединица у Првој бригади


Поводом предстојећег Дана јединице – 9. новембра, Прва бригада Копнене војске организовала је данас у касарни „Бачка“ у Бачкој Тополи „Отворени дан“.За бројне госте, који су већ од раног преподнева пристизали у касарну, домаћини су припремили разгледање наоружања, средстава и опреме којима располажу и упознавање са животом и радом припадника јединице.

Више од 1200 посетилаца из Бачке Тополе, Суботице, Новог Орахова, Пачира, Старе Моравице и других околних места, за које је организовано превожење обезбедио Севернобачки округ, могло је да види самоходне хаубице, борбена возила пешадије, оклопне транспортере, транспортна и санитетска возила, пешадијско наоружање, као и специјално наоружање и опрему извиђачких јединица.

За оне најрадозналије, који су стрпљиво ишчекивали на свој ред, уприличена је кратка вожња борбеним возилом пешадије. Сви гости могли су да се окрепе и топлим војничким чајем припремљеним на лицу места у покретној војничкој кухињи.У касарнама Прве бригаде „Бачка“ у Бачкој Тополи и „Бошко Палковљевић Пинки“ у Сремској Митровици данас је, уз присуство заменика команданта бригаде пуковника Жељка Петровића и бројних званица из друштвеног, културног и верског живота два града, војничком свечаношћу и дефилеом јединица прослављен и 31. октобар – Дан рода оклопних јединица.

Email