Вести
30.01.2009

ОБЕЛЕЖЕН ДАН ЧЕТВРТЕ БРИГАДЕ КОПНЕНЕ ВОЈСКЕ


Данас је у врањској касарни „Први пешадијски пук кнеза Милоша Великог“ одржана свечаност поводом Дана Четврте бригаде Копнене војске – 31. јануара.

У свом обраћању командант Четврте бригаде бригадни генерал Милосав Симовић истакао је да је главни задатак јединице којом командује да заједно са осталим јединицама Војске Србије, полицијом и жандармеријом, безбедносним службама и координационим телом Владе Србије обезбеди мир свим грађанима југа Србије, без обзира на националну, верску и политичку припадност.

Бригадни генерал Јондић је рекао да припадници Четврте бригаде имају чиме да се похвале и на шта да буду поносни, али на бригаду су поносни и Команда Копнене војске и мештани Пчињског и Јабланичког округа.

 

 

Према речима генерала Јондића извршавањем задатака на административној линији и контролом Копнене зоне безбедности припадници бригаде су очврсли и подигли своју оспособљеност на врло висок ниво.

Градоначелник Врања Мирољуб Стојичић је нагласио да су припадници Четврте бригаде, настављајући традиције Првог пешадијског пука кнеза Милоша, показали да имамо војску достојну поштовања и дивљења која је гарант мира, безбедности и опште стабилности на југу Србије.

Свечаности су присуствовали начелник штаба Команде Копнене војске бригадни генерал Војин Јондић, командант Војног округа Ниш пуковник Љубиша Ђорђевић, представници осталих јединица Копнене војске, начелник Пчињског управног округа Будимир Михајловић, градоначелник Врања Мирољуб Стојичић, председници општина Владичин Хан и Црна Трава, те представници Координационог тела Владе Републике Србије, Српске православне цркве, организације резервних војних старешина, удружења војних пензионера и представници предузећа и јавних установа Пчињског округа.

Дан Четврте бригаде Копнене војске обележава се 31. децембра јер је на тај дан, 1878. године, Шумадијски корпус српске војске, под командом генерала Белимарковића, ослободио Врање. Град Врање обележава тај датум као своју градску славу.

 

Email