Вести
08.06.2012

Представници холандске Краљевске војне школе у Панчеву


У оквиру пројекта „Подофицир“, двочлана радна група из Центра за истраживање и развој холандске Краљевске војне школе боравила је, од 28. маја до данас, у посети Центру за обуку и усавршавање подофицира.

Представници холандске Краљевске војне школе у ПанчевуОсновни  циљ посете капетана Дејвија Палмена и подофицира Вилхелма Маеијена било је сагледавање степена имплементације искустава и знања стечених приликом боравка наших припадника у Краљевској војној школи, у октобру и новембру прошле године.

У току боравка, гости из Холандије обишли су Пилот програм обуке на Лидерском курсу, развијен на основу искустава стечених приликом посете Краљевској војној школи, а разматрана су и питања из области планирања и израде програма курсева за усавршавање подофицира, који ће се развијати и реализовати у нашем центру у наредном периоду.

Центар је посетио и изасланик одбране Краљевине Холандије потпуковник Роберт Вербрух који је изразио задовољство досадашњом сарадњом Војске Србије и оружаних снага Холандије, конкретно сарадњом на унапређењу програма за развој и унапређење подофицира.

Email