Вести
24.12.2010

Донација „Кобри“ Родитељској кући


Припадници Батаљона специјалне намене Војске Србије „Кобре“ уручили су данас донацију у прехрамбеним намирницима малишанима из „Родитељске куће“ у оквиру Института за мајку и дете на Новом Београду.

У „Родитељској кући“ бораве деца која болују од малигних болести из целе Србије, а лечење и опоравак, са родитељима, проводе у апартманима ове установе.

"Реч је о трећој хуманитарној акцији коју организују припадници Батаљона специјалне намене „Кобре“, а циљ нам је да помогнемо људима којима је помоћ потребна и да, на тај начин, бар мало олакшамо тешку ситуацију у којој се налазе“, рекла је том приликом психолог у Команди Батаљона „Кобре“ поручник Мирјана Сакић, изражавајући наду, у име својих колега, да ће се такве акције наставити и у будуће.

У наставку посете, дечаци и девојчице су се дружили, сликали и разговарали са припадницима "Кобри", „ратницима“, како их је, један од малишана, тепајући назвао, показујући им играчке и дечије занимације које им помажу да борба са опаком болешћу брже и лакше протекне.

"Родитељска кућа" намењена смештају родитеља и деце која су оболела од малигних болести отворена је оквиру Института за мајку и дете "Др Вукан Чупић" у фебруару ове године, истакла је Ирина Бан из Удружење родитеља деце оболеле од малигних болести „Звончица“, које је дало велики допринос у реализовању, али и у садашњем раду тог пројекта. Објекат је изграђен средствима донатора, нагласила је она, а чини га 10 апартмана, кухиња, трпезарија просторије за игру, учење и дневни боравак.

 

Email