Вести
12.07.2011

Начелник Генералштаба Војске Србије у посети Чешкој


Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милоје Милетић сусрео се данас у Прагу с начелником Генералштаба Оружаних снага Чешке Републике генералом Властимилом Пицеком.

Генерали Милетић и Пицек разговарали су о могућностима за унапређење сарадње две војске. Они су разменили мишљења и о безбедносној ситуацији у Jугоисточној Европи, сагласивши се да актуелну безбедносну ситуацију у нашем региону карактерише пораст безбедности и спремност за вођење дијалога о свим отвореним питањима.

Начелник Генералштаба Војске Србије упознао је свог чешког колегу са резултатима реформских процеса у Министарству одбране и Војсци Србије и учешћем припадника Министарства одбране и Војске Србије у мултинационалним операцијама.

Генерал Милетић разговарао је и с министром одбране Чешке Републике Алехандром Вондром.

У току посете Чешкој, делегација Војске Србије, између осталог, обићи ће 24. базу саобраћајног ваздухопловства и 31. бригаду радијационе, хемијске и биолошке заштите.

Република Србије има веома добру сарадњу са Чешком Републиком у области одбране, посебно када је реч о логистици, атомско-биолошко-хемијској одбрани, војној медицини и војном образовању. 

Погледајте фотогалерију!

Email