Вести
14.12.2008

ПРОМОВИСАН КАЛЕНДАР МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ И ВОЈСКЕ СРБИЈЕ ЗА 2009. ГОДИНУ


У оквиру акције “Нацртај цртеж – заплови војним бродом“ у Централном дому Војске Србије представљен је календар Министарства одбране и Војске Србије за 2009. годину са 13 најуспешнијих дечијих цртежа. Промоцији календара присуствовао је министар одбране Драган Шутановац, а специјални гости су били аутори најбољих радова, дечаци и девојчице који су, по оцени специјалног жирија, послали најаутентичније цртеже на тему војника и војске будућности.

Министар Шутановац захвалио је малишанима и изразио задовољство тиме што је ове године било двоструко више цртежа него претходне. Поручио је деци да, поред тога што лепо цртају, што су и показали, треба да уче и да слушају своје родитеље.
На крају министар се захвалио и родитељима што су дошли на промоцију и изразио наду да ће неко од награђених малишана сутра бити и добар војник.

На календару Министарства одбране и Војске Србије за 2009. годину налазе се цртежи Милице Адамовић, Николе Зорића и Марине Лудајић из Кикинде, Норберта Боднара, Невене Веселиновић, Алена Салетовића и Марка Себастиана из Суботице, Петра Влаисављевића из Зрењанина, Филипа Ђорђевића из Књажевца, Александра Мијушковића из Ћуприје, Предрага Милошевића из Велике Плане, Филипа Оченаша из Новог Сада и Реље Ристића из Београда. Њихови домаћини, припадници Речне флотиле, Гарде, Специјалне бригаде, студенти Војне академије и пилоти Војске Србије уручили су им пригодне поклоне, мајице, качкете и шоље са ознакама Војске Србије, и “карту” за пловидбу војним бродом.

Акција “Нацртај цртеж – заплови војним бродом” наишла је на велико интересовање девојчица и дечака. Пристигло је преко шест хиљада цртежа, двоструко више него прошле године, када су аутори најуспелијих радова награђени летом хеликоптером. Најбоље цртеже одабрао је жири у саставу Мирјана Живковић, доцент на Факултету примењених уметности и дизајна Београдског универзитета, Горан Панџа, апсолвент ликовних уметности и дизајна и Енес Међедовић, ликовни уредник магазина “Одбрана”.

Поред 13 малишана који ће имати прилику да заплове војним бродом, још 50 дечака и девојчица биће награђено једнодневним дружењем с припадницима Специјалне бригаде, а посебне захвалнице за допринос акцији добиле су основне школе «Свети Сава» из Велике Плане и «10. октобар» из Суботице и дечији вртић «Мики» из Кикинде.
Email