Вести
23.06.2011

Основни курс о безбедности летења


Данас је на Тари завршен Основни курс о безбедности летења намењен припадницима Ваздухопловства и ПВО свих родова који учествују у ваздухопловним операцијама. Курс су заједно организовале Команда Ваздухопловства и противваздухопловне одбране и Тактичка ваздухопловна команда Краљевине Данске.

Основни циљ петодневног курса био је, како каже потпуковник Јелић, начелник Одсека за безбедност летења у Команди ВиПВО, промоција свести и одгворности за безбедност летења као и идентификација чинилаца који се могу позитивно одразити на тај проблем.

Током презентација и дискусија било је речи о објектима, средствима и процедурама важним за ефикасан развој безбедности летења.

Дански потпуковник Хансен оценио је да је курс о безбедности летења један од успешних корака сарадње ваздухопловстава Србије и Данске. Он је нагласио да припадници  ВиПВО Војске Србије имају висок ниво знања у области безбедности летења.

Учесници курса имали су прилику да стекну основна сазнања о суштинским елементима безбедности летења – улози безбедности летења у смањивању акцидената и инцидената, идентификацији и управљању ризиком, развоју ефикасног система извештавања, користима примене ситема квалитета и контроле ISO 9001, ваздухопловно-медицинским процедурама и дијагностици као алату безбедности летења.

Сви учесници по завршетку курса добили су Сертификат Краљевског данског ваздухопловства.

Email