Вести
18.04.2012

Семинар „Развој, улога и одговорности официра и подофицира“ у ЦОУП


Семинар „Развој, улога и одговорности официра и подофицира“ у ЦОУПУ Центру за обуку и усавршавање подофицира у Панчеву (ЦОУП) јуче је почео тродневни семинар „Развој, улога и одговорности официра и подофицира“ који се изводи у сарадњи са Маринским корпусом Европске команде оружаних снага САД.

Основни циљ семинара је упознавање припадника Војске Србије са искуствима Маринског корпуса у вези са професионалним развојем подофицира и њиховом улогом у јединицама.

На семинару учествује двадесет подофицира Војске Србије, по десет из Команде за обуку и Копнене војске. Руководилац је командир Чете за усавршавање у ЦОУП капетан Марко Радисављевић.

Семинар „Развој, улога и одговорности официра и подофицира“ у ЦОУППоред овог семинара, у ЦОУП се у склопу обуке на Основном курсу за подофицире реализује логоровање - вежба на терену. Циљ логоровања је оспособљавање људства за радње и поступке у току реализације обуке на терену и приближавање услова обуке реалним условима живота и рада.

Руководилац Основног курса је командир Чете за основне курсеве у ЦОУП капетан Иван Стојадиновић, а на курсу учествују 63 професионална војника из свих јединица Војске који су као најбољи у јединици, после завршеног Лидерског курса, упућени на Основни курс за подофицире.

Email