Вести
13.11.2010

Дан Првог Центра за обуку


Поводом 13. новембра, Дана Првог Центра за обуку, одржана је пригодна свечаност коју је, поред бројних гостију из друштвеног, економског и политичког живота Града Сомбора и општина Апатин, Кула и Оџаци, својим присуством увеличао и командант Команде за обуку ВС, генерал- мајор Александар Живковић.

Честитајући празник, дан када је 1918. године победоносна српска војска ушла у Сомбор, командант 1. Центар за обуку, потпуковник Лазар Остојић, истакао је да је основну војничку обуку у овом Центру, од његовог оснивања 2006.године, успешно завршило 10.397 младих људи, распоређених у 16 генерација младића који су се определили за традиционално служење војног рока.  Поред тога, обуку је завршило и 697 кандидата за професионалне војнике женског пола које су увелико ангажоване на свакодневним задацима и обавезама у јединицама ВС.

„Част је највиша морална вредност стрпског војника и наша највреднија имовина“, подсетио је присутне потпуковник Остојић. „Носећи дубоко у себи лучу слободе и националног поноса свесни смо да чувамо државу  славне историје, часне прошлости, поносних и храбрих људи“, казао је потпуковник Лазар Остојић.

Поред тога што су најистакнутијим припадницима 1. Центра за обуку припала одговарајућа признања и награде, несвакидашњи спектакл био је приређен и за житеље Сомбора, којима су се у центру града егзерциром представили припадници Гарде Војске Србије.

 
Email