Вести
27.02.2012

Почетак Основног курса за подофицире


Почетак Основног курса за подофициреУ Центру за обуку и усавршавање подофицира у панчевачкој касарни „Стевица Јовановић“ данас је почео четврти Основни курс за подофицире у организацији Команде за обуку. Циљ курса је да 63 полазника стекну сва неопходна знања за унапређење у први подофицирски чин.

Потпуковник Дарко Ковачевић из Управе за људске ресурсе Генералштаба пожелео је полазницима курса успешно школовање и добру сарадњу са старешинама из Центра, напомињући да тренутно у Војсци Србије постоји потреба за још 20 одсто подофицира.

- Претпостављене команде у вама су препознале будуће лидере, а на овом курсу својим залагањем треба да оправдате то поверење, рекао је Ковачевић истичући да њихово напредовање у многоме зависи и од динамике кадровања у војсци.

Почетак Основног курса за подофициреБудуће подофицире поздравио је и командант Центра за обуку и усавршавање подофицира потпуковник Милован Васић објашњавајући да је основни задатак свих у Центру обука и оспособљавање будућих лидера за нове дужности.

Курс, који траје 24 недеље, чине први, деветонедељни модул, у Центру у Панчеву, други који се реализује у специјалистичким центрима и траје 12 недеља и трећи модул је, заправо, тронедељно стажирање у јединицама.

На путу до првог подофицирског чина полазници морају да савладају Лидерство и командовање, Управљање обуком, Општу тактику, Ватрену обуку и Физичку обуку, док су извођачи инструктори из вода за основне курсеве за подофицире Чете за основне курсеве чији је командир капетан Иван Стојадиновић.

Email