Вести
22.09.2011

Пријем новопроизведених потпоручника


Командант Копнене војске генерал-потпуковник Љубиша Диковић и његови најближи сарадници примили су данас 86 новопроизведених потпоручника који су распоређени у јединице Копнене војске.

Генерал Диковић је у свом уводном излагању упознао младе потпоручнике са наменом, организацијом и задацима Копнене војске и том приликом посебно указао на значај обезбеђења Копнене зоне безбедности и административне линије према Косову и Метохији и мисију учешћа у изградњи и очувању мира.

Пожелевши добродошлицу потпоручницима у бригаде, батаљоне и друге саставе Копнене војске, генерал Диковић није посебно поздравио потпоручнике женског пола и нагласио је да то ни убудуће неће чинити, зато што их сматра сасвим равноправним са мушкарцима и по знању и по способностима.

Новопроизведеним потпоручницима су у нишком Дому Војске саопштене наредбе о постављењу, док су их надлежне старешине упознале са правима и обавезама по јављању у јединице.

Пријем потпоручника у Команди за обуку


У Дому Гарде у Београду заменик команданта Команде за обуку бригадни генерал Горан Радовановић примио је најмлађе официре који су по завршетку школовања распоређени у јединице Команде за обуку.

Бригадни генерал Радовановић честитао је потпоручницима успешно завршено школовање, пожелео им пуно успеха у раду на почетним дужностима и упознао их са наменом, задацима, организацијом и размештајем јединица Команде за обуку.

Након саопштавања наредбе начелника Генералштаба Војске Србије о распореду и постављењу потпоручнике су прихватили команданти јединица у које су распоређени.

Први радни дан у 204. ваздухопловној бригади

У састав 204. ваздухопловне бригде Војске Србије ступило је данас тринаест нових потпоручника. На новобеоградском кеју, код споменика Пилотима браниоцима Београда априла 1941, симболично их је дочекао командант бригаде пуковник Предраг Бандић.
 
– Наша јединица наставља традицију шестог ловачког пука, који је патриотизам и храброст показао бранећи Београд 6. априла 1941. године. Зато смо ми данас изабрали ово симболично место да наше младе колеге примимо на посао, подсетимо их на традицију јединице и на људе који су делима исписали странице историје и наше јединице и ваздухопловства Србије – рекао је пуковник Бандић.

Споменик на новобеоградском кеју подигнут је у сећање на пилоте војске Краљевине Југославије, који су се 6. априла супротставили многоструко надмоћнијем непријатељу који је ненајављено бомбардовао Србију. Тим догађајем је на простору бивше Југославије започет Други светски рат.

Погледајте фотогалерију!

Email