Вести
09.10.2008

ОТВОРЕН РЕГИОНАЛНИ ЦЕНТАР ЗА САМОСТАЛНО УЧЕЊЕ ЕНГЛЕСКОГ ЈЕЗИКА У НОВОМ САДУ


У оквиру ПЕЛТ програма оспособљавања и тестирања припадника ВС у области енглеског језика по стандарду СТАНАГ 6001, који представља партнерски пројекат МО Републике Србије и донатора из МО Данске, Холандије, Норвешке и Велике Британије, данас је у Првој бригади КоВ отворен регионални Центар за самостално учење енглеског језика.

Свечаним пресецањем ленте центар су отворили командант Прве бригаде КоВ бригадни генерал Ђокица Петровић и први секретар амбасаде Краљевине Данске у Београду Петер Ласен.

Отварању новосадског регионалног центра, поред начелника Управе за обуку и доктрину ГШ ВС генерал-мајора Петра Ћорнакова, присуствовали су и представници Команде КоВ, војни и дипломатски представници Краљевине Данске, Краљевине Холандије, Уједињеног Краљевства, као и представници града Новог Сада.

Центар у Новом Саду шести је отворени центар после Ниша, Врања, Краљева, Пожаревца и Панчева. Очекује се скоро отварање савремено опремљеног Центра за учење енглеског језика и у Генералштабу ВС, док је према речима генерала Чорнакова намера да се такви центри отворе и у авијацијској бази на аеродрому Батајница и на ВМА у Београду.

-Савремени Центар за учење енглеског језика омогућиће припадницима Прве бригаде у Новом Саду да напредују у овладавању и усавршавању енглеског језика, самим тим и у професионалној војничкој каријери. - рекао је бригадни генерал Петровић.У име донатора присутнима се обратио Петер Ласен истичући значај ПЕЛТ програма за припаднике Војске Србије.

Центар је смештен у новосадском Клубу ВС и опремљен је компјутерима са најсавременијим софтвером за учење енглеског језика, сталном интернет везом са могућношћу учења и контакта с наставницима “на даљину”, као и богатом библиотеком Оксофордових, Лонгманових, Мекмиланових и других језичких издања.

Email