Вести | Спорт у Војсци
05.10.2012

Екипа Копнене војске победник 5. Спортског првенства Војске Србије


ПОГЛЕДАЈТЕ ФОТОГАЛЕРИЈУ

Проглашењем победника и доделом признања за постигнуте резултате, данас је у краљевачкој касарни „Рибница“ свечано затворено 5. Спортско првенство Војске Србије. Победник првенства у укупном пласману је екипа Копнене војске, којој је, том приликом, начелник Генералштаба генерал-потпуковник Љубиша Диковић уручио победнички пехар и честитао на оствареном успеху.

Друго место у свеукупном пласману, након пет такмичарских дана, припало је екипи Команде за обуку, док је екипа Генералштаба заузела треће место. Четврти су били припадници Ваздухопловства и противваздухопловне одбране, док је екипи Министарства одбране припала пета позиција.

Затварајући овогодишње такмичење, начелник Генералштаба честитао је победницима истичући да су у протеклих неколико дана такмичари били у прилици да одмеравају индивидуалне и колективне способности.

- Проверавали сте своје моторичке особине, али и дух, снагу ума и вољу. Јачали сте припадност групи и тиму, колективу. То су, управо, вредности које мора да поседује припадник наше војске. Важно је учествовати и успех је наћи се у екипи која представља свој вид и своју јединицу – истакао је генерал Диковић наглашавајући да остварени резултати охрабрују и да је у такмичењу поштовање противника императив.

Он је изразио очекивање да ће припадници наше војске убудуће у већем броју бранити одличја наше земље на међународним такмичењима.

Војни спортисти, који су се такмичили у пет дисциплина, у појединачном пласману освојили су укупно 156 медаља. У најзахтевнијој војничкој дисциплини - војном вишебоју, највише успеха имао је поручник Срђан Ђурић из Команде за обуку, на друго место пласирао се старији водник Мирослав Лацковић из екипе Копнене војске, а бронзано одличје понео је потпоручник Бранислав Тошић из редова Ваздухопловства и ПВО.

Екипно у стрељаштву, најбољи су били стрелци Команде за обуку, прво место у одбојци освојила је, такође, екипа Команде за обуку, а прво место у футсалу припало је Копненој војсци.

Најуспешнији атлетичари овогодишњег првенства Војске Србије били су припадници Команде за обуку, џудисти - припадници Копнене војске, а на стазама за оријентиринг на Копаонику најсналажљивији су били такмичари Копнене војске.

Свечаном затварању 5. Спортског првенства Војске Србије и уручивању признања учесницима присуствовали су представници Министарства одбране и Војске Србије, локалне самоуправе, верских заједница, као и краљевачки основци.

Email