Вести
11.10.2012

Завршена вежба „Neighbours 2012“


ПОГЛЕДАЈТЕ ФОТОГАЛЕРИЈУ

генерали Петровић и БорондиУ панчевачкој касарни „Народни херој Стевица Јовановић“ данас је завршена билатерална међународна вежба „Neighbours 2012“ („Комшије 2012“) коју су припремили и извели припадници Војске Србије и oружаних снага Мађарске, изводећи поступке ради припреме за учешће у мултинационалним операцијама.

Током претходних дана, припадници Прве бригаде Копнене војске и Трећег пешадијског батаљона Пете бригаде „Иштван Боцскаи“ oружаних снага Мађарске увежбавали су ангажовање стрељачког вода у мисији мировних снага Уједињених нација.

Вежби су присуствовали команданти Прве бригаде бригадни генерал Ђокица Петровић и мађарске Пете бригаде бригадни генерал Габор Боронди, који су се, том приликом сложили у оцени да је вежба успешно Завршена вежба „Neighbours 2012“и стручно изведена, као и да оперативне способности које су, кроз вежбу надограђене, обе војске могу успешно користити у мисијама УН.

Организатор и домаћин вежбе је Прва бригада Kопнене војске, а реч је о трећој заједничкој вежби двеју земаља од 2010. године, током којих је унапређена сарадња, међусобно поверење и стечена нова искуства.

Припреме за вежбу су трајале од фебруара, а део стечених знања у протеклим вежбама припадници Прве бригаде Kопнене војске применили су у мисији очувања мира на Кипру.

Email