Вести | Спорт у Војсци
04.09.2008

СЕДМО СПОРТСКО ПРВЕНСТВО ВОЈНЕ ПОЛИЦИЈЕ У СТРЕЉАШТВУ


СЕДМО СПОРТСКО ПРВЕНСТВО ВОЈНЕ ПОЛИЦИЈЕ У СТРЕЉАШТВУ

У стрељани Војне академије на Бањици и стрелишту «Бубањ поток» данас је одржано седмо спортско првенство Војне полиције Војске Србије у стрељаштву у дисциплини пиштољ ЦЗ 99 и аутоматска пушка М-70.

Такмичење је отворио начелник Управе војне полиције бригадни генерал Ђуро Ћелић који је нагласио да је управо стрељаштво дисциплина која значајно доприноси обучености старешина и војника у извршавању сложених задатака. Он је том приликом свим учесницима пожелео пуно успеха и спортске среће.

На линију паљбе изашла су 42 припадника Војне полиције који су били подељени у седам екипа – 3. батаљон ВП, 5. батаљон ВП и батаљон за противтерористичка дејства Специјалне бригаде из Копнене војске, затим батаљон ВП специјалне намене и Криминалистичко-истражна група из Управе Војне полиције те 25. батаљон ВП Гарде и курс војне полиције Центра за усавршавање кадрова војне службе безбедности.

Такмичари су се у дисциплини пиштољ надметали у прецизној и брзој паљби, а у дисциплини аутоматска пушка у јединачној и рафалној паљби. Спортско првенство у стрељаштву одржава се у оквиру обележавања 14. септембра Дана Војне полиције.

 

Email