Вести | Цивилно-војна сарадња
08.06.2012

Отворен војни пливачки базен „Врежина“


ПОГЛЕДАЈТЕ ФОТОГАЛЕРИЈУ

Отворен војни пливачки базен „Врежина“Свечаном отврању војног пливачког базена „Врежина“ код Ниша, који је данас пуштен у рад, присуствовали су заменик команданта Копнене војске генерал-мајор Војин Ч. Јондић, командант Треће бригаде бригадни генерал Желимир Глишовић, команданти јединица нишког гарнизона, начелник Топличког управног округа Срђан Јордачијевић, председник нишке градске општине Пантелеј Славиша Динић и други гости.

Бригадни генерал Желимир Глишовић захвалио je органима Нишавског и Топличког округа, града Ниша, општина Медијана и Пантелеј, који су помогли да базен буде обогаћен многим спортско-рекреативним садржајима, и позвао грађане Ниша да посете базен и увере се у његове квалитете.  

Заменик команданта Треће бригаде пуковник Предраг Грбић истакао у свом говору да је базен, у односу на претходну годину, унапређен изградњом терена за фудбал на песку, дечјим мобилијаром, инжињеријским уређењем простора унутар и испред базена и постављањем неколико десетина сунцобрана и лежаљки.

Отворен војни пливачки базен „Врежина“Када се зна да су посетиоци и раније могли да користе игралишта за фудбал, одбојку, кошарку, тенис и друге спортове, онда је јасно да базен у овом тренутку располаже свим потребним спортским и рекреативним садржајима.

Контрола исправности воде врши се свакодневно, док о купачима брине искусна лекарска екипа, спремна за интервенцију у сваком тренутку.

Базен је изграђен давне 1948. године, али му је залагањем припадника Треће бригаде враћен стари сјај чиме је омогућено да поред основне намене за обуку припадника Војске Србије, буде и место на коме ће се рекреирати професионални припадници Војске Србије, чланови њихових породица и грађани Ниша.

Email