Вести | Спорт у Војсци
14.09.2011

Владе Дивац примио делегацију војних спортиста


Председник Олимпијског комитета Србије Владе Дивац примио је данас делегацију војних спортиста коју је предводио шеф српске војне делегације при CISM државни секретар Министарства одбране др Зоран Јефтић. Повод за данашњи сусрет било је учешће наших војних спортиста на 5. светским војним играма у Рио де Женеиру у јулу ове године.

Том приликом, државни секретар Јефтић је истакао да је у плану интензивирање сарадње са Олимпијским комитетом.

- Неопходно је да се учине додатне активности са наше стране да би сарадња била формализована. Министарство одбране и Војска Србије имају значајне ресурсе за подршку и развој спорта, као што су капацитети у области војне медицине на нашој Војномедицинској академији – оценио је Јефтић додајући да је у плану и да се убудуће војни спортисти више ангажују у класичним војним дисциплинама као што су војни пентатлон и падобранство, у коме су већ постигнути добри резултати.

Током разговора, Владе Дивац је истакао да је данашњи сусрет доказ да се о војним спортистима мисли и изван институција система одбране.

- Иако резултати остварени на такмичењима нису у првом плану, веома смо задовољни њиховим учинком, нарочито ако се зна да је наша екипа једна од ретких која у свом тиму има искључиво војнике – нагласио је Дивац.

Он је додао да је прошле године потписан Меморандум о разумевању, на основу кога Олимпијски комитет може да користи услуге ВМА, а војска је заузврат у могућности да ангажује професионалне спортисте за своје потребе.

Пријему у Олимпијском комитету присуствовали су и војни спортисти који су учествовали на прошлогодишњим Првим зимским светским војним играма одржаним у Италији.

Email